Det finns ett enkelt knep för att fräscha till kläderna i tvätten.
Det finns ett enkelt knep för att fräscha till kläderna i tvätten. - Foto: TT / Illustration Nyheter24

Så fräschar du till kläderna i tvätten – utan sköljmedel

Många sköljmedel innehåller skadliga ämnen. Här är ett naturligt alternativ som snabbt gör dina kläder i tvätten mjuka och fräscha.


Det naturliga alternativet till sköljmedel är vit vinäger. Det är säkert för de flesta typer av tyger och det kan hjälpa till att neutralisera tvättmedelsrester, mjuka upp kläder, och minska statisk elektricitet. Det är också ett bra alternativ för personer med känslig hud eftersom det är hypoallergent och inte innehåller tillsatta dofter som traditionella sköljmedel.

Få bort nästan ALLA fläckar – med detta billiga supermaterial

Så använder du det naturliga sköljmedlet

För att använda vinäger som sköljmedel, häll bara ungefär en halv till en hel dl vit vinäger i sköljmedelsfacket på din tvättmaskin. Det ska tillsättas under sköljcykeln, inte under tvättcykeln, eftersom det annars kan neutralisera tvättmedlet.

Men var försiktig när du tvättar kläder som är gjorda av visst material, till exempel silke och läder, då vinäger kan skada dem. Du bör också undvika att använda vinäger på plagg med metalliska detaljer, eftersom det kan orsaka korrosion.

Det är också viktigt att notera att vinäger kanske inte lämnar dina kläder med samma "fräscha" doft som kommersiella sköljmedel gör. Om du vill ha en doft på dina kläder kan du överväga att lägga till några droppar eterisk olja i vinäger.

Läs mer här:

Så stryker du enkelt kläderna – utan strykjärn

/
/
Hem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skottår 2024: Då infaller skottdagen och då är nästa skottår

21 Feb, 14:13

Äckliga anledningen – därför ska du aldrig bädda sängen på morgonen

31 Jan, 16:25
Att bädda sängen direkt efter man vaknat skapar en ideal miljö för kvalster, som lever på människans hudceller och hår.

Röda dagar 2024: Klämdagar och dagar du ska ta ledigt

12 Okt 2023, 15:14
Vilka dagar är röda dagar 2024 och hur ska man lägga upp sin semester i kalendern för att maximera ledigheten? Nyheter24 listar alla röda dagar 2024 och vilka klämdagar du bör ta ledigt.

Sanningen bakom vape – så farligt är det egentligen

8 Okt 2023, 09:41
Vape och e-cigaretter framställs ofta som ett hälsosammare alternativ än rökning, men hur hälsosamt är det egentligen? Nyheter24 har pratat med forskaren och läkaren Magnus Lundbäck för att ta reda på sanningen om vapes.

Tvätta täcket – därför måste du göra det oftare än du tror

5 Okt 2023, 12:06
Hur tvättar man ett täcke egentligen? Och hur ofta ska man göra det? Här är en guide på hur du tvättar ditt täcke på bästa sätt.

Tvätta kuddar: Så gör du – för bättre sömn

4 Okt 2023, 12:11
Känner du dig ofräsch när du vaknar? Dinna kuddar kan vara boven. Följ denna enkla guide för att tvätta dina kuddar på bästa sätt.