Ida Warg: Så kommer du i form efter semestern

Nyheter24:s bloggare, träningsexpert och krönikör Ida Warg peppar dig att komma igång med träningen igen. På rätt sätt.


Lär känna Ida

Namn: Ida Warg

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Idas blogg hittar du här.

Samt här på Facebook.

Och hennes instagramkonto här.

Ida är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör. 

För många består sommaren av lata härliga dagar i hängmattan eller på stranden, goda måltider och kanske en droppe för mycket av livets goda dryck. Nu när hösten och vardagen närmar sig är det många som vill komma igång med träningen och en hälsosammare kost. Här kommer mina bästa tips för att lyckas hela vägen fram.

- Gå inte ut för hårt! Många blir övertaggade och kör igång alldeles för hårt och tröttnar sedan efter någon vecka. Det är också lätt att skada sig då kroppen inte är van med hård belastning. Kroppen måste väckas och vänja sig med träningen. Börja med 1-2 träningspass i veckan och trappa sedan upp successivt.

- Utöver träningspassen så är det bra om man några gånger i veckan kan gå långpromenader i raskt tempo och minst 40 min långa, gärna längre. Promenader är inte så påfrestande på kroppen men har så många hälsofördelar och bränner många extra kalorier.

- Vardagsmotionera mera. Gå eller cykla till jobbet/skolan istället för att ta buss eller bilen, ta trapporna istället för rulltrappan eller hissen och ta en liten kort promenad under lunchen. Allt räknas!

- När det kommer till kosten gäller samma sak. Börja inte med någon hysterisk sopp- eller banmatsdiet det första du gör, utan uteslut fika, snabba kolhydrater, godis, snacks och halvfabrikat ur din kost.

- Försök att äta så ren mat som möjligt med en bra blandning mellan protein, nyttiga fetter och långsamma kolhydrater. Byt ut bullen till fikat mot en frukt eller naturella nötter. Skippa den krämiga pastan till lunch och välj istället en fräsch sallad och byt ut den vita frukostmackan mot en god proteinrik omelett.

- Att äta regelbundet är också att rekommendera. Se till att få i dig frukost, lunch och middag och gärna två mellanmål där i mellan. För att undvika sötsuget på eftermiddagen så är ett hett tips att äta ordentligt under förmiddagen. Se till att få i dig en frukost, förmiddagsmellanmål och en ordentlig lunch innehållande protein, bra fetter och långsamma kolhydrater.

Besök Idas blogg här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!