Vissa hundraser är långsammare än andra.
Vissa hundraser är långsammare än andra. - Foto: Illustration Nyheter24 / Pexels

Här är hundraserna som är långsammast – gillar att slöa

Olika hundraser är förstås olika snabba – men vilka är de allra långsammaste? Här är de sex hundraser som hellre joggar än springer.


1. Basset Hound

Denna hundras är känd för att vara långsam på grund av sin speciella fysiologi. Basset Hounds har en tung kropp i förhållande till deras storlek, långa öron och mycket korta ben. Dessa egenskaper gör att de rör sig i en lugnare takt än många andra raser. Trots deras långsamhet är Basset Hounds utmärkta jägare, och deras ihållighet kan ibland kompensera för deras brist på hastighet. Det är viktigt att notera att trots deras lugna tempo behöver Basset Hounds regelbunden motion för att förhindra övervikt.

Här är de 7 hundraser som är glupskast – älskar att äta

2. Bulldog

Bulldoggen är en annan hundras som är känd för att vara långsam och avslappnad. De har kompakta kropp med stora, breda huvuden och en robust fysik, vilket kan bidra till deras långsammare rörelsehastighet. Bulldoggar är också kända för att vara godmodiga och vänliga, vilket kan bidra till deras vilja att ta det lugnt. De är inte särskilt energiska, och de föredrar ofta att vila eller sova snarare än att vara överdrivet aktiva. Trots detta behöver bulldoggar motionera regelbundet för att hålla sig friska, även om de kanske inte springer runt med samma hastighet som vissa andra raser.

3. Shih Tzu

Shih Tzu är en liten hundras som också kan vara ganska långsam. De har korta ben och en något tung kropp för sin storlek, vilket kan bidra till deras långsammare hastighet. Shih Tzus är dock mycket kärleksfulla och sällskapliga hundar som ofta trivs bäst i lugna, avslappnade miljöer. De gillar att vara nära sina människor, och även om de inte är de snabbaste hundarna, är de ofta mycket glada och entusiastiska, vilket kan göra dem till utmärkta sällskapsdjur. Shih Tzus promenader behöver inte vara särskilt långa eller intensiva på grund av deras mindre storlek och lugnare tempo.

Här är hundraserna som skäller mest – och allra högst

4. Pekingese

Pekingese är små hundar med mycket päls och korta ben, vilket gör att de ofta är långsamma och föredrar ett lugnare tempo. De har en självständig natur och kan vara ganska bestämda, vilket ibland kan yttra sig i en ovillighet att delta i aktiviteter som de anser onödiga, inklusive intensiva löpövningar. Dock behöver Pekingese regelbunden motion, men deras små kroppar innebär att de ofta inte behöver eller kan hantera samma nivå av fysisk aktivitet som större raser.

5. Clumber Spaniel

Clumber Spaniels är en brittisk ras känd för sin lugna och tålmodiga natur. De är kraftiga hundar med en stor kropp och korta ben, vilket bidrar till deras lugna rörelsetakt. Clumber Spaniels är utmärkta jakthundar och är kända för att vara mycket skickliga på att spåra, trots deras långsamhet. Trots deras lugna disposition behöver Clumber Spaniels motionera ofta för att förhindra övervikt och hålla sig friska, men de har inte samma energinivå eller behov av att springa runt som vissa andra jakthundar.

Här är hundraserna som lever kortast – kan dö efter 5 år

6. Saint Bernard

Saint Bernards är stora och kraftiga hundar, vilket ofta resulterar i en långsammare hastighet jämfört med mindre, mer atletiska raser. De var ursprungligen uppfödda för att rädda människor i de schweiziska alperna, vilket innebär att de är mycket starka och tålmodiga, men inte nödvändigtvis de snabbaste hundarna. Trots deras storlek är Saint Bernards kända för att vara extremt milda och godmodiga, och de är ofta utmärkta familjehundar. Som alla hundar behöver Saint Bernards regelbunden motion, men de har inte samma behov av intensiv aktivitet som vissa mer energiska raser.

Läs mer här:

Här är de 6 hundraser som rycker allra mest i kopplet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!