Att fräscha till badrummet behöver varken kräva mycket pengar eller ansträngning.
Att fräscha till badrummet behöver varken kräva mycket pengar eller ansträngning. - Foto: Illustration Nyheter24

10 enkla knep – så uppgraderar du snabbt ditt badrum

De flesta har någon gång känt att deras badrum börjar bli ofräscht och omodernt. Här är tio knep att ta till för att enkelt uppgradera det.


1. Måla om badrummet

Att måla om badrumsväggarna är ett av de mest effektiva sätten att snabbt förändra utseendet. Först behöver du se till att väggarna är rena och fria från mögel eller smuts. Välj en fuktresistent färg som är avsedd för badrum, och en färgnyans som är både lugnande och fräsch. Ljusa, neutrala färger som beige, ljusblå eller grått kan öppna upp rummet och ge en ren känsla. Glöm inte att tejpa runt kakel, armaturer och lister för att få skarpa kanter.

2. Byt duschdraperi i badrummet

Ett slitet duschdraperi kan dra ner hela badrummets utseende. Välj ett nytt som matchar ditt badrums färgschema eller ger en fin kontrast. Material som polyester eller vinyl är bra eftersom de motstår mögel. Om du vill ha en lyxig känsla, kan du välja ett draperi med ett texturerat eller broderat mönster.

Få ditt hem att se lyxigare ut – med minimal ansträngning

3. Ändra belysningen i badrummet

Belysning spelar en stor roll i hur ett badrum uppfattas. Lägg till mjuka, dimbara ljus för en avkopplande atmosfär, eller klara, energieffektiva LED-lampor för ett skarpare, renare ljus. Om du inte kan ändra fast belysning, kan du överväga att lägga till ytterligare ljuskällor som en elegant bordslampa eller ljusslingor runt spegeln för att skapa ett mer inbjudande och funktionellt utrymme.

4. Skaffa nya handdukar och mattor till badrummet

Gamla eller missfärgade handdukar och mattor kan göra att badrummet känns tråkigt. Byt ut dem mot nya som matchar ditt färgschema eller som ger en trevlig kontrast. Fluffiga handdukar och mjuka mattor kan ge en hotellkänsla. Du kan också använda handdukar och mattor som accentfärger om du vill lägga till en intressant och personlig touch.

Enkla knepen – så håller du handduken fräsch länge

5. Rengör kakelfogarna i badrummet

Kakelfogar kan bli missfärgade och smutsiga över tid. Genom att använda en fogrengörare eller en blandning av bakpulver och vatten kan du skrubba bort fläckar och missfärgningar. Använd en gammal tandborste eller en speciell fogborste för att komma åt de trånga utrymmena. Om rengöringen inte är tillräcklig, kan du överväga att måla om fogarna med en speciell fogfärg. Detta kan få ditt kakel att se helt nytt ut utan kostnaden och besväret med att byta det.

6. Organisera och dekorera badrummet

En oorganiserad och rörig yta kan påverka hela badrummets utseende. Investera i snygga förvaringslösningar som korgar, lådor eller hyllor som passar ditt badrums stil. Genom att ha en plats för allt, från hårprodukter till rengöringsmedel, skapar du ett mer öppet och inbjudande rum. Dekorera med konstverk eller andra personliga detaljer som matchar färgschemat och temat i ditt badrum för att ge det en unik touch.

7 enkla tips för att hålla det städat i hemmet – hela tiden

7. Byt handtag och kranar i badrummet

Gamla kranar, dörrhandtag eller knoppar kan göra att badrummet känns föråldrat. Genom att byta ut dem mot moderna eller tidlösa alternativ kan du enkelt uppgradera utseendet. Detta kan göras relativt billigt och kräver ofta bara grundläggande verktyg. Tänk på att välja material och stil som passar ihop med övriga detaljer i badrummet.

8. Skaffa en ny spegel i badrummet

Speglar spelar en central roll i de flesta badrum och att byta ut en gammal spegel mot en ny kan ge en dramatisk förändring. Välj en spegel som kompletterar badrummets stil, oavsett om det är modernt, traditionellt eller något däremellan. Speglar med inbyggd belysning eller en unik ram kan lägga till ett extra designelement som gör badrummet mer intressant.

Få ditt vardagsrum att se större ut – 7 enkla knep

9. Skapa en doft i badrummet

Lukten i ditt badrum påverkar också hur fräscht det känns. Använd doftspridare, aromaterapioljor eller doftljus för att skapa en behaglig och inbjudande atmosfär. Välj dofter som kompletterar ditt badrums tema, vare sig det är fräscht och rent som citron eller avkopplande som lavendel.

10. Ha växter i badrummet

Växter kan tillföra liv och färg till badrummet och skapa en mer naturlig och lugnande atmosfär. Välj växter som trivs i fuktiga miljöer, som ormbunkar, bambu eller aloe vera. Om ditt badrum inte har mycket naturligt ljus, överväg att använda konstgjorda växter av hög kvalitet. Växter i vackra krukor eller hängande i attraktiva korgar kan bli en del av inredningen.

Enkel guide: Så planterar och använder du Aloe Vera i hemmet

/
/
/
Hem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!