Matar Paneer

Matar Paneer är en populär indisk maträtt bestående av gröna ärtor och ost i en krämig tomatsås kryddad med en blandning av indiska kryddor. Rätten är näringsrik och full av smak, och serveras ofta tillsammans med ris eller naanbröd. Matar Paneer är en vegetarisk favorit som passar både till vardags och festliga tillfällen.

Ingredienser

  • Solrosolja 1 matsk
  • Paneer 225 g
  • Ingefära 2
  • Kummin 1 tsk
  • Gurkmeja 1 tsk
  • Koriander 1 tsk
  • Grön chili 1
  • Tomat 4 stora
  • Ärter 150 g
  • Garam masala 1 tsk
  • Koriander 1 litet knippe
  • Naan bröd till servering

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme tills den är skimrande varm
  2. Lägg till paneer och sänk sedan värmen lite
  3. Stek tills det börjar bli brunt i kanterna, vänd sedan på det och bryn på varje sida – paneran blir brun snabbare än du tror, så gå inte därifrån
  4. Ta bort paneran från pannan och låt rinna av på hushållspapper
  5. Lägg ingefära, spiskummin, gurkmeja, mald koriander och chili i pannan och fräs allt i 1 min
  6. Tillsätt tomaterna, mosa dem med baksidan av en sked och låt allt sjuda i 5 minuter tills såsen doftar.
  7. Tillsätt en skvätt vatten om den är för tjock
  8. Krydda väl
  9. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i ytterligare 2 minuter, rör sedan ner paneran och strö över garam masala
  10. Dela mellan två skålar, toppa med korianderblad och servera med naanbröd, roti eller ris
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen