Kryddig nordafrikansk potatissallad

Kryddig nordafrikansk potatissallad är en smakrik och kryddig sallad som är inspirerad av det nordafrikanska köket. Den innehåller bland annat potatis, lök, paprika, koriander och en mix av olika kryddor som ger en härlig smakupplevelse. Salladen är perfekt som ett tillbehör till grillat kött eller fisk, eller som en lättare måltid på egen hand.

Ingredienser

  • Liten potatis 650 g
  • Harissa Spice 1 tsk
  • Olivolja 2 tsk
  • Citron saft av en halv
  • Salladslök 4
  • Ruccola 150 g
  • Fetaost 80 g
  • Mint 20 hackade
  • Pinjenötter 2 matskedar
  • Salt En nypa
  • Peppar En nypa

Tillagning

  1. Koka potatis - lägg potatisen i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp
  2. Koka 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk
  3. Du vet att de är kokta när du kan sticka en kniv i dem och kniven går rakt igenom
  4. Blanda harissa krydda, olivolja, salt och peppar och citronsaft i en liten skål och vispa tills det blandas
  5. När potatisen är kokt, häll av vattnet och skär potatisen på mitten
  6. Tillsätt harissamix och vårlök/salladslök till potatis och rör om
  7. I en stor salladsskål, lägg ut ruccola/raket
  8. Toppa med potatismix och rör om
  9. Tillsätt fetta, mynta och strö över pinjenötter
  10. Justera salt och peppar efter smak
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen