Croissanter (polska croissantkakor)

Croissanter är en populär fransk bakverk som även kallas croissantkakor på polska. Dessa smöriga och fluffiga bakverk är kända för sin karakteristiska form som liknar en halvmåne och för sitt lager av smör som ger dem en rik och krämig smak. Croissanter kan ätas som de är eller fyllas med olika pålägg som sylt, choklad eller ost för att skapa en läcker och mångsidig maträtt som passar både till frukost och fika.

Ingredienser

  • Smör 250ml
  • Äggulor 3
  • Färskost 240ml
  • Bakpulver 1 tsk
  • Mjöl 750ml
  • Sylt 1 burk

Tillagning

  1. Blanda äggulor, philly cheese och bakpulver i en medelstor skål med en handmixer
  2. Börja försiktigt tillsätta mjölet
  3. När blandningen inte kommer att blanda sig bra och kommer att se ut som träflis, lägg undan mixern och knåda degen med händerna
  4. Skapa en rulle och täck i folie och frys i 15 minuter
  5. Värm nu ugnen till 190 grader
  6. Ta ut degen och dela i två
  7. Rulla och skär ut 3 tums trassel
  8. Gör så många du kan och i mitten av varje lägg en liten sked sylt
  9. Rulla dem till en croissantform
  10. Lägg croissanterna på en smord plåt och grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllene
  11. Upprepa med resten av degen
  12. När du tar ut dem, lägg åt sidan och strö över strösocker ovanpå
  13. Detta gör cirka 3 satser med 20 kakor vardera
  14. Totalt antal ca 60 kakor
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen