Hotchpotch

Hotchpotch är en traditionell engelsk maträtt som består av en gryta med blandade grönsaker, kött och ibland även potatis. Rätten kan varieras med olika typer av kött, såsom nötkött, lamm eller fläsk, och kryddas med örter och kryddor efter smak. Hotchpotch är en näringsrik och mättande rätt som passar bra att servera under kalla vinterdagar.

Ingredienser

  • Potatisar 1,5 kg
  • Lagerblad 2 blad
  • Schalottenlök 2
  • Smör 3 msk
  • Grönkål 750 g
  • Korv 2
  • Mjölk 500 ml
  • Muskot Riven
  • Salt En nypa
  • Peppar En nypa

Tillagning

  1. Tvätta och skala potatisen och skär i lika stora bitar för jämn tillagning
  2. I en stor soppgryta, koka potatisen och lagerbladen i saltat vatten i 20 minuter
  3. Kasta lagerbladen
  4. Om du inte använder en påse färdigskuren grönkål, tvätta klasarna noggrant under kallt rinnande vatten för att bli av med all smuts – du vill inte ha den där gryniga konsistensen i din färdiga maträtt
  5. Klipp av eventuella grova stjälkar och släng eventuella bruna blad
  6. Skär grönkålen i tunna strimlor med en vass kniv
  7. Skala och hacka schalottenlöken
  8. Smält 1 msk i en stekpanna eller stekpanna
  9. Smör och fräs schalottenlöken i några minuter innan du tillsätter grönkålen och 2 msk. av vatten
  10. Krydda och koka i cirka 10 minuter, eller tills de är mjuka
  11. Värm mjölken på spisen eller i mikron
  12. Låt rinna av, skaka och torka potatisen med hushållspapper innan du mosar den med en potatisstöt eller ristare
  13. Arbeta snabbt, tillsätt den varma mjölken och resten av smöret
  14. Krydda efter smak med muskotnöt, salt och peppar
  15. Blanda den kokta lockiga grönkålen genom den kokta potatismosblandningen
  16. Toppa med skivor av den rökta korven och servera varm med din favoritsenap eller sås
  17. Servera och njut!
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen