Burek
Burek är en populär maträtt i Balkanländerna och Turkiet, bestående av tunna filodegsplattor fyllda med kött, ost, potatis eller spenat. Rätten kan ätas som en huvudrätt eller som en snacks och serveras ofta med yoghurt eller sallad. Burek är krispig på utsidan och saftig på insidan, och är en omtyckt del av det lokala köket i regionen.Ingredienser
- Filodeg 1 paket
- Malet nötkött 150 g
- Lök 150 g
- Olja 40 g
- Salt En nypa
- Peppar En nypa
Tillagning
- Fräs den finhackade löken och köttfärsen i olja
- Tillsätt salt och peppar
- Smörj en rund bakplåt och lägg ett lager bakverk i den
- Täck med ett tunt lager fyllning och täck detta med ytterligare ett lager filodeg som måste vara väl belagt med olja
- Lägg ytterligare ett lager fyllning och täck med bakelse
- När du har fem eller sex lager, täck med filodeeg, grädda i 200ºC i en halvtimme och skär i fjärdedelar och servera
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan