Kyckling Couscous

Kyckling Couscous är en hälsosam och smakrik maträtt som består av saftiga kycklingbitar, grönsaker och kryddor som serveras tillsammans med couscous, en näringsrik och lätt tillagad sädessort. Rätten är enkel att göra och passar perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Kyckling Couscous är en populär rätt som är full av smaker och näringsämnen, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill njuta av god mat som också är hälsosam.

Ingredienser

  • Olivolja 1 msk
  • Lök 1 hackad
  • Kycklingbröst 200 g
  • Ingefära En nypa
  • Harissa Spice 2 msk
  • Torkade aprikoser 10
  • Kikärtor 220 g
  • Couscous 200 g
  • Kycklingbuljong 200 ml
  • Koriander En handfull

Tillagning

  1. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och stek löken i 1-2 minuter tills den är mjuk
  2. Tillsätt kycklingen och stek i 7-10 minuter tills den är genomstekt och löken blivit gyllene
  3. Riv över ingefäran, rör igenom harissan för att täcka allt och koka i 1 min till
  4. Häll i aprikoser, kikärter och couscous, häll sedan över fonden och rör om en gång
  5. Täck med ett lock eller täck pannan med folie och låt stå i ca 5 min tills couscousen har sugit upp all fond och är mjuk
  6. Fluffa upp couscousen med en gaffel och strö över koriandern till servering
  7. Servera med extra harissa om du vill
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen