Kyckling Marengo

Kyckling Marengo är en klassisk fransk maträtt som består av sauterad kyckling i en sås gjord på tomater, vitlök, lök, vin och örter. Rätten sägs ha blivit tillagad för första gången av Napoleon Bonapartes kock efter segern i slaget vid Marengo år 1800. Kyckling Marengo serveras vanligtvis med ris eller potatis och är en populär rätt både i Frankrike och internationellt.

Ingredienser

  • Olivolja 1 msk
  • Svampar 300 g
  • Kycklingben 4
  • Passerade 500 g
  • Kycklingfondkub 1
  • Svarta oliver 100 g
  • Persilja Hackad

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stor eldfast form och fräs svampen tills den börjar mjukna
  2. Lägg i kycklingbenen och stek kort på varje sida för att färga dem lite
  3. Häll i passatan, smula i buljongtärningen och rör ner oliverna
  4. Krydda med svartpeppar – du behöver inte salt
  5. Täck över och låt sjuda i 40 minuter tills kycklingen är mjuk
  6. Strö över persilja och servera med pasta och en sallad, eller mos och gröna grönsaker om du vill
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen