Kyckling Marengo
Kyckling Marengo är en klassisk fransk maträtt som består av sauterad kyckling i en sås gjord på tomater, vitlök, lök, vin och örter. Rätten sägs ha blivit tillagad för första gången av Napoleon Bonapartes kock efter segern i slaget vid Marengo år 1800. Kyckling Marengo serveras vanligtvis med ris eller potatis och är en populär rätt både i Frankrike och internationellt.Ingredienser
- Olivolja 1 msk
- Svampar 300 g
- Kycklingben 4
- Passerade 500 g
- Kycklingfondkub 1
- Svarta oliver 100 g
- Persilja Hackad
Tillagning
- Hetta upp oljan i en stor eldfast form och fräs svampen tills den börjar mjukna
- Lägg i kycklingbenen och stek kort på varje sida för att färga dem lite
- Häll i passatan, smula i buljongtärningen och rör ner oliverna
- Krydda med svartpeppar – du behöver inte salt
- Täck över och låt sjuda i 40 minuter tills kycklingen är mjuk
- Strö över persilja och servera med pasta och en sallad, eller mos och gröna grönsaker om du vill
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan