Cevapi-korvar

Cevapi är en traditionell maträtt från Balkan som består av små korvar gjorda av blandfärs, lök och kryddor. Korvarna grillas vanligtvis och serveras tillsammans med bröd, lök, ajvar (en paprikaröra) och gräddfil. Cevapi är en populär rätt i länder som Bosnien och Hercegovina, Serbien, Kroatien och Montenegro och är känd för sin saftiga smak och enkla tillagning.

Ingredienser

  • Malet nötkött 500 g
  • Fläskfärs 250 g
  • Lök 1
  • Vitlök 4 klyftor
  • Persilja 3 msk hackad
  • Paprika 1 msk
  • Bakpulver 3/4 tesked
  • Ströbröd 2 msk
  • Vatten 3 msk
  • Grönsaksbeståndskub 1
  • Salt 1 tsk
  • Peppar 1 tsk

Tillagning

  1. Lägg köttfärsen i en skål
  2. Hacka löken mycket fint och riv vitlöksklyftorna
  3. Lägg till i skålen
  4. Tillsätt hackad persilja, all sorts paprika, bakpulver, torkat ströbröd, vatten, Vegeta, salt och peppar
  5. Mixa väl med stavmixern försedd med degkrokarna
  6. Täck skålen med plastfolie/plastfolie och låt vila i 1 eller 2 timmar i kylen
  7. Ta portioner av köttblandningen, ca 50-55 g portioner och forma cevapi
  8. Rullarna ska vara ungefär lika tjocka som tummen och ca 7-10 cm långa
  9. Grilla cevapcici på den heta grillpannan eller på grillen i ca 12-14 minuter, vänd dem flera gånger emellan, eller tills de är bruna och genomstekta.
  10. Jag kollade genom att skära en i mitten och sedan grilla följande satser under samma tid
  11. Servera varm enligt ovan
  12. Cevapcici kan återuppvärmas i ugnen vid 180 grader i cirka 10 minuter eller tills den är genomvärmd
  13. Kolla en, om den inte är tillräckligt varm, ge korvarna några minuter till
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen