Fredag 7 Okt
Stockholm

Nordqvist vicekapten i Solheim Cup

Anna Nordqvist blir en av Europas tre vicekaptener i Solheim Cup 2023. Arkivbild.
Anna Nordqvist blir en av Europas tre vicekaptener i Solheim Cup 2023. Arkivbild. Foto: TT

Anna Nordqvist är en veteran i Solheim Cup-sammanhang.I nästa års upplaga gör hon trots det debut – som vicekapten.Jag ser fram emot att få jobba med henne, säger kaptenen Suzann Pettersen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nordqvist och Solheim Cup

Anna Nordqvist debuterade 2009 och spelade i fjol Solheim Cup för sjunde gången i följd.

Nordqvist har varit med i det vinnande laget fyra gånger – 2011, 2013, 2019 och 2021 – och delar nu rekordet om flest europeiska segrar tillsammans med Laura Davies och Suzann Pettersen.

Nordqvist har totalt spelat 27 matcher (14 segrar, 3 oavgjorda, 10 förluster) i Solheim Cup.

Foursomes: 13 matcher (7 segrar, 6 förluster).

Bästbollar: 7 matcher (5 segrar, 2 förluster).

Singlar: 7 matcher (2 segrar, 3 oavgjorda, 2 förluster).

Utöver Nordqvist, som har spelat Solheim Cup inte mindre än sju gånger, har kapten Pettersen utsett brittiska legendaren Laura Davies och norska landsmaninnan Caroline Martens som vicekaptener till det prestigefyllda golfmötet med USA nästa år. Det meddelar damernas Europatour i ett pressmeddelande.

"Jag ser fram emot att se vad Caroline, Anna och Laura kan bidra med till Lag Europa då vi ska försöka försvara titeln på spansk mark i Costa del Sol. Jag kunde inte ha önskat mig något bättre än att få ha alla de tre vid min sida och jag är övertygad om att de kommer vara utmärkta för vårt lag", säger Suzann Pettersen, som tog över kaptensrollen efter fjolårets seger mot USA, i ett uttalande.

Kaptenen är inte minst nöjd över att få ha Nordqvist vid sin sida. Den nordiska duon känner väl till varandra sedan tidigare då de spelat fyrboll ihop i Solheim Cup såväl 2009 som 2011.

"Jag har varit lyckligt lottad som under min karriär fått dela många fairways och minnen med Anna. Efter att ha representerat Europas lag sju gånger så vet Anna det hårda arbetet som krävs i Solheim Cup och jag ser fram emot att jobba med henne", säger Pettersen.

Nästa upplaga av Solheim Cup avgörs på Finca Cortesín i Spanien i september 2023.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.