Henrik Rydström, tränare i Malmö FF. Arkivbild.
Henrik Rydström, tränare i Malmö FF. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

"Mycket roligare att vara favorit än underdog"

På den allsvenska upptaktsträffen uppgav 66 procent av besökarna att Malmö kommer "jogga hem" allsvenskan i år. Henrik Rydström stortrivs med favoritskapet – som ogillas av konkurrenterna. Det är en morot så klart, säger Magnus Eriksson i Djurgården.


Fakta: Så tippar journalistkåren allsvenskan 2024

1) Malmö

2) Djurgården

3) Häcken

4) Elfsborg

5) AIK

6) Hammarby

7) Kalmar

8) Norrköping

9) Mjällby

10) Göteborg

11) Brommapojkarna

12) Sirius

13) Värnamo

14) Halmstad

15) Västerås

16) Gais

Malmö FF vann SM-guld i fotboll på målskillnad förra säsongen. I år tror många att de himmelsblå vinner igen – med större marginal.

— Det tycker jag är härligt. Jag är glad över det, säger MFF-tränaren Henrik Rydström när han får frågan om att klubben förväntas "jogga hem" guldet.

På samma fråga svarar Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson:

— Då är det väl bara att gratta om det redan är klart. Nej, men de är starka. De kommer vara med hela vägen, det vågar jag garantera.

I topp hos journalisterna

Förutom "jogg"-resultatet som framkom via röstning på den allsvenska upptaktsträffens paneldiskussion, så tippades även Malmö i topp i den samlade journalistkårens allsvenska tips 2024.

— Jag märkte det förra året att det är otroligt mycket roligare att vara favorit än att vara underdog, säger Rydström och fortsätter:

— Man kan gömma sig bakom att vara underdog när du inte lyckas. Jag har märkt att med högre krav utifrån kan jag också ställa högre krav på min spelartrupp. Sedan är vi medvetna internt om att vi aldrig kommer kunna jogga hem någonting.

"Blev inte chockad direkt"

Av media tippas Djurgården som främsta utmanare om guldet i år.

— För oss handlar det om att starta på ett bra sätt och växa in i det här. Vi har ganska tuffa matcher direkt och där kan man sätta en prägel på hur man vill att saker ska se ut 2024, säger Magnus Eriksson.

Fjolårets stora utmanare, Elfsborg, förvånas inte över att Malmö ses som stora favoriter.

— Jag blev inte chockad direkt. Det är klart att de har gjort det bra. Sedan tycker jag att vi tar steg i rätt riktning. Vi kollar inte åt något annat håll än det vi själva kan påverka, säger Elfsborgs lagkapten Johan Larsson.

TT
/
/
AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!