Vissa hundar kräver mindre pälsvård än andra.
Vissa hundar kräver mindre pälsvård än andra. - Foto: Pexels

Här är hundraserna som kräver allra minst pälsvård

Många hundraser har en lång, tjock och snabbväxande päls man ofta måste klippa till och sköta om. Här är hundraserna som inte har det.


1. Greyhound

Greyhounds är kända för sin eleganta kroppsbyggnad och släta, fina päls. Pälsen är mycket kort och tät, och den behöver endast en minimal mängd pälsvård. En veckovis borstning med en mjuk borste eller handduk kan vara allt som krävs för att avlägsna lösa hår och hålla pälsen glänsande. De är också mindre benägna att utveckla en "hundlukt", vilket betyder att de inte behöver badas lika ofta som vissa andra raser. Greyhounds har en tendens att vara känsliga för kyla på grund av sin tunna päls och låga kroppsfett, så de kan behöva en jacka på vintern.

Här är hundraserna som skäller mest – och allra högst

2. Whippet

Whippets liknar Greyhounds i både utseende och pälsvård. De har en mycket fin och kort päls som inte kräver mycket vård. En enkel borstning en gång i veckan kan räcka för att hålla pälsen i toppskick. Whippets är också benägna att känna av kylan, så ägare kan överväga kläder för dem under de kallare månaderna. Whippets är kända för sin vänliga och lugna natur, och deras lättskötta päls gör dem till ett populärt val för många familjer.

3. Dobermann

Dobermanns har en tjock, hård och kort päls som ligger mycket nära kroppen. Denna päls kräver inte mycket mer än enstaka borstningar med en gummihandske eller en mjuk borste för att ta bort lösa hår och fördela hudens naturliga oljor. Bad behövs endast vid behov eller om hunden rullar sig i något obehagligt. Dobermanns är kända för sin intelligens och lojalitet, och deras lättskötta päls är ett annat plus för de som funderar på att skaffa en. Det är viktigt att notera att Dobermanns, som många stora raser, kan ha specifika hälsoproblem som behöver övervakas, men pälsvården är i allmänhet minimal.

Här är hundraserna som lever kortast – kan dö efter 5 år

4. Italiensk Vinthund

Italiensk Vinthund, eller Italian Greyhound, är kända för att vara eleganta och graciösa. De har en mycket tunn och kort päls som kräver minimal vård. En snabb borstning med en mjuk borste eller en mikrofiberduk varje vecka kan räcka för att ta bort lösa hår och smuts. Denna ras är dock känslig för kyla på grund av sin tunna päls, så ägare kan överväga kläder under kallare månader. På grund av deras delikata kroppsbyggnad kan de också vara benägna att skada huden, så regelbunden kontroll för skador eller irritation är viktig.

5. Basenji

Basenji, hundrasen som inte skäller, har en unik och kort päls som är mycket lättskött. Deras päls är slät och glänsande och behöver bara en enkel borstning varje vecka för att hålla den i bra skick. Basenjis har en tendens att tvätta sig själva mycket som en katt, vilket ytterligare minskar behovet av bad. Rasen är känd för sin intelligens och oberoende, och deras lättskötta päls kompletterar deras unika personlighet. Även om de inte skäller ofta, kan de göra ljud som påminner om joddling. Här kan du läsa mer om det:

Här är hundraserna som skäller minst - joddlar i stället

6. Boston Terrier

Boston Terrier har en kort, slät och tät päls som är mycket lättskött. En veckovis borstning med en mjuk borste eller gummihandske kan vara tillräcklig för att hålla pälsen ren och glänsande. Bad behövs endast vid behov, och många ägare finner att en fuktig trasa kan användas mellan baden för att hålla hunden ren. Denna ras är känd för sin vänliga och lekfulla natur, och deras lättskötta päls gör dem till ett populärt val för många familjer. Det är viktigt att notera att de har en platt nos, vilket kan leda till andningsproblem i värmen, så pälsvård under de varma månaderna bör inkludera försiktighet med överhettning.

Läs mer här:

Här är hundraserna som är långsammast – gillar att slöa

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!