Fyllda kålrullar
Fyllda kålrullar är en traditionell maträtt som består av kålblad fyllda med en smakrik fyllning av köttfärs, ris och kryddor. Kålrullarna kokas sedan i en god sås och serveras vanligtvis med kokt potatis eller bröd. Denna rätt är populär i många olika kulturer och är känd för sin fylliga och mustiga smak.Ingredienser
- Kål 1
- Smör 2 msk
- Lök 1 hackad
- Köttfärs 450g
- Fläskfärs 225g
- Ris 375ml
- Vitlök 1 tsk
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1/4 tsk
- Tomatpuré 3 burkar
Tillagning
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten
- Placera kålhuvudet i vattnet, täck grytan och koka tills kålbladen mjuknat tillräckligt för att kunna tas bort från huvudet, 3 minuter
- Ta ut kålen från grytan och låt kålen stå tills bladen är tillräckligt svala för att hantera, cirka 10 minuter
- Ta bort 18 hela blad från kålhuvudet, skär ut eventuella tjocka, sega mittrevben
- Ställ hela blad åt sidan
- Hacka resten av kålhuvudet och fördela det i botten av en ugnsform
- Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme
- Koka och rör löken i hett smör tills den är mjuk, 5 till 10 minuter
- Blanda lök, nötkött, fläsk, ris, vitlök, 1 tsk salt och 1/4 tsk peppar i en stor skål
- Värm ugnen till 175 grader C
- Placera ca 125ml nötköttblandning på ett kålblad
- Rulla kål runt köttblandningen, stoppa in sidorna för att skapa ett kuvert runt köttet
- Upprepa med resterande blad och köttblandning
- Lägg kålrullar i ett lager ovanpå den hackade kålen i grytan; krydda rullarna med salt och svartpeppar
- Vispa ihop tomatsoppa, tomatjuice och ketchup i en skål
- Häll tomatsoppsblandningen över kålrullar och täck formen önskar aluminiumfolie
- Grädda i den förvärmda ugnen tills kålen är mör och köttet är genomstekt, ca 1 timme
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan