Lite

Lite är en enkel maträtt som består av kokt ris eller pasta, blandat med grönsaker, kött eller fisk och kryddor. Den kan varieras i oändlighet beroende på vilka ingredienser man har tillgång till och passar perfekt som en lätt lunch eller middag. Lite är lätt att tillaga och är ett bra alternativ för den som vill ha en snabb och näringsrik måltid.

Ingredienser

  • Nötkött 450g
  • Sojasås 5 matskedar
  • Citron 1
  • Vitlök 3 klyftor
  • Lök 3 delar
  • Olivolja 4 msk
  • Vatten 250ml
  • Salt 1 nypa

Tillagning

  1. Marinera nötkött i sojasås, citron (eller calamansi) och mald svartpeppar i minst 1 timme (Obs: marinera över natten för bästa resultat)
  2. Hetta upp matoljan i en panna och stek sedan hälften av löken tills konsistensen blir mjuk
  3. Lägg åt sidan
  4. Häll av marinaden från nötköttet
  5. Ställ den åt sidan
  6. Stek nötköttet i pannan i samma panna där löken stektes i 1 minut per sida
  7. Ta bort från pannan
  8. Lägg åt sidan
  9. Tillsätt mer olja om det behövs
  10. Fräs vitlök och resterande rå lök tills löken mjuknar
  11. Häll resten av marinaden och vattnet
  12. Koka upp
  13. Tillsätt nötkött
  14. Täck pannan och låt sjuda tills köttet är mört (Obs: Tillsätt vatten efter behov)
  15. Krydda med mald svartpeppar och salt efter behov
  16. Toppa med stekt lök
  17. Överför till ett serveringsfat
  18. Servera varm
  19. Dela och njut!
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen