Kroatisk böngryta
Kroatisk böngryta är en traditionell maträtt från Kroatien som består av bönor, lök, vitlök, paprika, tomater och kött, vanligtvis fläskkött eller korv. Rätten är kryddad med olika örter och serveras ofta med bröd eller ris. Den är en populär och näringsrik rätt som passar bra att äta både varm och kall.Ingredienser
- Cannellini bönor 2 burkar
- Vegetabilisk olja 3 msk
- Tomater 500ml
- Schalottenlök 5
- Vitlök 2 klyftor
- Persilja En nypa
- Chorizo 1/2 kg hackad
Tillagning
- Hetta upp oljan i en panna
- Tillsätt de hackade grönsakerna och fräs tills de är mjuka
- Ta en kastrull, häll bönorna tillsammans med grönsakerna i den, lägg in korvarna och koka i ytterligare 20 minuter på låg värme
- Eller sätt in den i en ugn och grädda den vid en temperatur på 180ºC i 30 minuter
- Denna rätt är ännu bättre uppvärmd nästa dag
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen
Stort test av tacosås – den är absolut sämst: "Lite vattnig"
Råd & Rön har gjort ett stort tacosåstest
Barillas knep väcker starka reaktioner – så får du perfekt kokt pasta varje gång
Barilla har gjort något som många menar är ett genialiskt hack, för att få perfekt kokt pasta varje gång
Här är 8 udda ingredienser som svenskarna helst har på sin taco
Att äta taco under fredagsmyset är ett populärt inslag för att välkomna helgen i många hushåll
5 Nostalgiska middagar – som borde komma tillbaka
Det är inte alltid lätt att komma på vad man vill äta till middag
Här är svenskarnas favoritkorv 2023: "Klassiker av en anledning"
Circle K och Kantar Sifo har tillsammans fördjupat sig i svenskarnas korvvanor
Nyheter24 testar Coca-Colas nya smak – så du slipper: "Hade kunnat spy"
Coca-Colas nya smak 3 000 Zero Sugar lanserades i veckan