Tomatsoppa

Tomatsoppa är en enkel och smakrik rätt, gjord av krossade tomater, finhackad lök och vitlök, frästa i olivolja. Tillsätt socker för att balansera syrligheten, och grädde eller mjölk för krämighet. Krydda med salt och peppar. Perfekt som en snabb lunch eller förrätt.

Ingredienser

  • Krossade tomater 400 g (1 burk)
  • Finhackad lök 1
  • Finhackad vitlöksklyfta 1
  • Grädde eller mjölk 2 dl
  • Socker 1 tsk
  • Olivolja 1 msk
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull tills de mjuknar.
  2. Tillsätt krossade tomater och koka upp.
  3. Sänk värmen och tillsätt grädde eller mjölk.
  4. Smaka av med socker, salt och peppar.
  5. Mixa soppan slät och servera med ett gott bröd.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen