Mest lästa

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

Här är maten Arbogakvinnan Johanna Möller får äta i fängelset

Johanna Möller, även känd som Arbogakvinnan, sitter fängslad på kvinnoanstalten i Ystad. Här har hon möjlighet att arbeta, utbilda sig och gå på yoga – men vad får hon att äta? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Malexandermördaren Tony Olsson: Rymning, giftermål och frigivning

Tony Olsson, numera Tony Byström, dömdes för de uppmärksammade Malexandermorden. Under sin tid i fängelset lyckades han både rymma, gifta sig och studera, innan han blev villkorligt frigiven i september 2023.

Sex, maffia och andlighet – här är de mest utlånade böckerna på anstalten Ystad

På anstalten Ystad, såväl som häktet inom verksamhetsområdet, kan de intagna låna böcker. Nyheter24 har, via Kriminalvården, tagit fram de 20 titlar som lånas mest och listan visar sig innefatta allt från sex till psykologi.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Johanna Möllers handskrivna ansökan – det ville hon göra på sin permission: "Kommer inte svika er"

Kvinna försökte strypa sin dejt med plasthandskar – under Eurovision: "Ilska"

Planen var Eurovision-finalen, middag och mys. Men för det unga paret slutade lördagskvällen istället med plasthandskar, strypgrepp och en polisanmälan.

Toves mördare känner sig hotad i häktet – Johanna Leshem Jansson får ökad bevakning

Nu uppger den morddömde Johanna Leshem Jansson att hon känner sig hotad i häktet, enligt uppgifter från Aftonbladet. 20-åringen menar att medintagna pekar finger och gör hotfulla tecken mot henne.

Här är Sveriges 11 farligaste kvinnor – som sitter inne på livstid för mord

Jonna Henningsson styckmördade sin kärleksrival – så lever hon i dag: ”Studerat hårt"

Styckmordet i Askersund blev ett av de mest uppmärksammade fallen i Sveriges historia. Jonna Henningsson, som kallades “Ryttarinnan” i media, dömdes för det kallblodiga mordet, och hon anser sig bland annat ha rätt till obevakade permissioner.

Hela besökslistan: Här är personerna som får hälsa på Toves mördare i häktet

Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har båda överklagat livstidsdomen för mordet på Tove. I väntan på att fallet ska prövas på nytt sitter de unga kvinnorna inlåsta utan restriktioner. Nyheter24 har begärt ut listorna över vilka som får besöka dem i häktet.

Varningar, permissioner och stoppad brevväxling – så lever Billy Fagerström i fängelset

Smugglat in porr, tjuvrökt och gått i kloster – så lever Jackie Arklöv i fängelse

I maj 1999 sköts två poliser ihjäl under en rånarjakt i Malexander och Jackie Arklöv dömdes till livstids fängelse. Under sina år bakom lås och bom har han bland annat tjuvrökt, smugglat in porr och gått i kloster.

Fadimes kusin dödade exfruns nya man i brutalt knivdåd – så lever mördaren idag

Året var 2002 när Rahmi Sahindal dömdes för det uppmärksammade hedersmordet på sin dotter Fadime. Drygt 15 år senare begår Fadimes fyra år äldre kusin, Kim Sahindal, en dödlig knivattack mot sin exfrus nya make – framför ögonen på sina egna barn.

Leonarda Cianciulli gjorde tvål och kakor av sina offer: "Den kvinnan var väldigt söt"

Polisen och massmördaren Tore Hedin – begick bestialiska yxmord

Han representerade lag, ordning och trygghet på landsbygden i mellersta Skåne. Men i början av 1950-talet skulle polisen Tore Hedins allra mörkaste hemligheter uppdagas, och de inkluderade både stöld, mordbränder och massmord.

Svenska tvillingarnas brottsturné: Knivmord, psykos och våld mot polisen

Fyller du år på samma dag som en seriemördare? Vi har hela listan

Fred och Rosemary West, John Wayne Gacy och Ted Bundy – ja, även skräckinjagande och notoriska seriemördare fyller ju år någon gång. Vem av dem delar du födelsedag med?

Familjetragedin: "Blodbröderna" Menendez mördade sina föräldrar

Den som varit inne och scrollat på TikTok har säkert sett videoklipp på Erik och Lyle Menendez svepa förbi – bröderna som kallblodigt mördade sina bägge föräldrar. Men vad var det egentligen som hände den där ödesdigra augustikvällen 1989?

5 svenska fångar som lyckats rymma från fängelse • Smörjde in sig med smör • Gömde sig i skåp

Antalet rymningar från svenska fängelser är relativt få, men det finns ändå ett helt gäng intagna fångar som genom åren lyckats med det omöjliga. Nyheter24 listar fem brottslingar som rymt från några av Sveriges mest rymningssäkra anstalter.