Cloetta är ett svenskt börsbolag som är specialiserat på godis- och chokladprodukter. Företaget grundades redan 1862 och har sedan dess blivit en av Nordens ledande aktörer inom sitt område.

Cloetta erbjuder ett brett sortiment av produkter som inkluderar allt från klassiska favoriter som Polly och Ahlgrens bilar till mer exklusiva chokladpraliner. Företaget har en stark närvaro på marknaden och deras produkter finns i många olika butiker och livsmedelskedjor runt om i Sverige och övriga Norden.

Cloetta har även expanderat internationellt och har idag verksamhet i flera europeiska länder, inklusive Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Nederländerna. Bolaget har genom åren förvärvat flera andra godis- och chokladföretag för att stärka sin position på marknaden och bredda sitt sortiment.

Som börsbolag är Cloetta noterat på Nasdaq Stockholm och har en stabil ekonomisk utveckling. Företaget har en stark varumärkesidentitet och är känt för sin höga kvalitet och innovativa produkter. Cloetta har även ett fokus på hållbarhet och arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan och främja socialt ansvarstagande.

Sammanfattningsvis är Cloetta ett etablerat börsbolag inom godis- och chokladbranschen med en stark position på marknaden. Med sitt breda sortiment och fokus på kvalitet och hållbarhet fortsätter företaget att vara en populär aktör både i Sverige och internationellt.
Telegram om bolaget Cloetta

Cloetta aktie

Namn
Cloetta
Status
Listad
Ticker
CLA B
Lista
Mid Cap
Aktier
288 619 299
Sektor
Konsumentvaror