Essity är ett globalt börsbolag som är specialiserat inom hygien- och hälsoprodukter. Företaget grundades år 2017 som en avknoppning från SCA och har sedan dess blivit en ledande aktör inom branschen.

Essity tillverkar och säljer produkter inom olika kategorier, inklusive pappersprodukter, personlig hygien och professionella hygienlösningar. Deras varumärken inkluderar välkända namn som Tork, Libero, TENA och Edet.

Bolaget har en stark global närvaro och bedriver verksamhet i över 150 länder. De har produktionsanläggningar runt om i världen och deras produkter säljs både till konsumenter och företag.

Essity är känt för sin hållbarhetsstrategi och sitt engagemang för att minska sin miljöpåverkan. De arbetar aktivt med att minska avfall, energiförbrukning och vattenanvändning i sin produktion. Dessutom strävar de efter att erbjuda produkter som är mer hållbara och miljövänliga.

Börsbolaget Essity har visat sig vara en stabil och lönsam investering. De har en stark finansiell ställning och har kontinuerligt ökat sin omsättning och vinst sedan starten. Dessutom har de en stark marknadsposition och fortsätter att expandera sin verksamhet genom förvärv och organisk tillväxt.

Sammanfattningsvis är Essity ett framstående börsbolag inom hygien- och hälsoprodukter. Med sin globala närvaro, starka varumärken och hållbarhetsfokus är de väl positionerade för fortsatt tillväxt och framgång på marknaden.
Telegram om bolaget Essity

Essity aktie

Namn
Essity
Status
Listad
Ticker
ESSITY B
Lista
Large Cap
Aktier
702 342 489