Sectra är ett börsbolag som grundades 1978 och är baserat i Linköping, Sverige. Företaget är specialiserat på medicinsk bildbehandling och IT-lösningar inom hälso- och sjukvården.

Sectra erbjuder en rad produkter och tjänster inom medicinsk bildbehandling, inklusive PACS (Picture Archiving and Communication System) och RIS (Radiology Information System). Dessa system möjliggör effektiv hantering och lagring av medicinska bilder, vilket underlättar diagnostik och behandling inom sjukvården.

Utöver medicinsk bildbehandling erbjuder Sectra även IT-lösningar för cybersäkerhet och kryptering. Företaget har utvecklat en säker kommunikationsplattform som används av myndigheter och företag för att skydda känslig information.

Sectra är verksamt i över 50 länder och har etablerat sig som en ledande aktör inom medicinsk bildbehandling och IT-säkerhet. Företaget har ett starkt fokus på forskning och utveckling för att fortsätta vara innovativa och möta de ständigt föränderliga behoven inom hälso- och sjukvården.

Sectras aktie handlas på Stockholmsbörsen och har visat en stadig tillväxt de senaste åren. Bolaget har en stark finansiell ställning och har visat sig vara en pålitlig investering för aktieägare.

Sammanfattningsvis är Sectra ett framstående börsbolag inom medicinsk bildbehandling och IT-säkerhet. Med sin innovativa teknologi och starka närvaro på marknaden fortsätter företaget att vara en viktig aktör inom hälso- och sjukvården.
Telegram om bolaget Sectra

Sectra aktie

Namn
Sectra
Status
Listad
Ticker
SECT B
Lista
Large Cap
Aktier
194 120 895
Sektor
Hälsovård