Skanska är ett internationellt börsbolag inom bygg- och projektutvecklingsbranschen. Bolaget grundades i Sverige år 1887 och har sedan dess vuxit till att bli en av världens största byggföretag. Skanska är verksamt i över 10 länder och har en bred portfölj av projekt inom olika sektorer, såsom infrastruktur, bostäder, kommersiella fastigheter och industribyggnader.

Bolaget är känt för sin höga kvalitet och hållbarhetsfokus i sina projekt. Skanska strävar efter att bygga på ett sätt som tar hänsyn till miljön och samhället, och har som mål att vara ledande inom hållbarhet inom byggbranschen. De arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan och främja socialt ansvarstagande i sina projekt.

Skanska är även känt för sin innovationskraft och tekniska kompetens. Bolaget använder sig av moderna teknologier och digitala lösningar för att förbättra effektiviteten och kvaliteten i sina projekt. De strävar efter att vara i framkant när det gäller byggteknik och att hitta nya sätt att bygga smartare och mer hållbart.

Som börsbolag är Skanska noterat på Stockholmsbörsen och har en stark finansiell ställning. Bolaget har en stabil och diversifierad intäktsström från olika projekt och geografiska områden. Skanska har en stark position på marknaden och är välkänt för sin pålitlighet och kompetens inom byggbranschen.

Sammanfattningsvis är Skanska ett framstående börsbolag inom bygg- och projektutvecklingsbranschen. Med sin höga kvalitet, hållbarhetsfokus och tekniska kompetens är bolaget en ledande aktör på marknaden och fortsätter att växa och utvecklas internationellt.
Telegram om bolaget Skanska

Skanska aktie

Namn
Skanska
Status
Listad
Ticker
SKA B
Lista
Large Cap
Aktier
419 903 072
Sektor
Industri