Active Biotech är ett börsbolag inom läkemedelsindustrin som fokuserar på att utveckla innovativa behandlingar för autoimmuna sjukdomar och cancer. Bolaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Lund, Sverige.

Active Biotech har ett starkt forskningsteam som arbetar med att identifiera och utveckla nya läkemedelskandidater. Bolaget har flera pågående kliniska prövningar för olika sjukdomar, inklusive multipel skleros och prostatacancer.

En av Active Biotechs mest framstående läkemedelskandidater är tasquinimod, som utvecklas för behandling av metastaserad prostatacancer. Läkemedlet har visat lovande resultat i tidiga kliniska prövningar och förväntas kunna erbjuda en ny behandlingsmöjlighet för patienter med denna svåra sjukdom.

Bolaget har även ett samarbete med ett stort internationellt läkemedelsföretag för att utveckla en ny behandling för multipel skleros. Detta samarbete ger Active Biotech tillgång till resurser och expertis som kan påskynda utvecklingen av läkemedlet.

Active Biotech är noterat på Stockholmsbörsen och har en stark finansiell ställning. Bolaget har en dedikerad och erfaren ledning som strävar efter att leverera innovativa behandlingar till patienter världen över.

Sammanfattningsvis är Active Biotech ett spännande börsbolag inom läkemedelsindustrin som arbetar med att utveckla nya behandlingar för autoimmuna sjukdomar och cancer. Med sin starka forskning och samarbeten har bolaget potentialen att göra betydande framsteg inom medicinsk innovation och förbättra patienters livskvalitet.
Telegram om bolaget Active Biotech

Active Biotech aktie

Namn
Active Biotech
Status
Listad
Ticker
ACTI
Lista
Small cap
Aktier
265 144 687
Sektor
Hälsovård