AstraZeneca är ett globalt läkemedelsbolag som grundades 1999 genom en fusion mellan Astra AB och Zeneca Group. Bolaget är baserat i Storbritannien och har verksamhet över hela världen.

AstraZeneca fokuserar på att utveckla och tillverka innovativa läkemedel inom olika terapiområden, inklusive cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, andningsvägar och autoimmuna sjukdomar. Bolaget har ett brett sortiment av läkemedel och är känt för sina framstående forsknings- och utvecklingsprogram.

En av AstraZenecas mest kända produkter är deras vaccin mot covid-19, som har utvecklats i samarbete med University of Oxford. Vaccinet har visat sig vara effektivt och har spelat en viktig roll i bekämpningen av pandemin.

AstraZeneca är noterat på flera börser runt om i världen, inklusive London Stock Exchange, New York Stock Exchange och Nasdaq Stockholm. Bolaget har en stark finansiell ställning och har visat sig vara en pålitlig investering för aktieägare.

Genom sin forskning och utveckling av innovativa läkemedel fortsätter AstraZeneca att bidra till förbättrad hälsa och livskvalitet för människor över hela världen. Bolaget strävar efter att vara en ledande aktör inom läkemedelsindustrin och fortsätter att investera i banbrytande forskning för att möta framtidens medicinska behov.
Telegram om bolaget AstraZeneca

AstraZeneca aktie

Namn
AstraZeneca
Status
Listad
Ticker
AZN
Lista
Large Cap
Aktier
1 549 109 281
Sektor
Hälsovård