SAAB är ett svenskt börsbolag som grundades 1937 och är känt för att tillverka och utveckla produkter inom försvars- och säkerhetsindustrin. Bolaget har en lång historia av att leverera innovativa lösningar inom flyg- och försvarsteknik och är idag en global aktör inom branschen.

SAAB är känt för sina avancerade stridsflygplan, som Gripen, som har sålts till flera länder runt om i världen. Bolaget erbjuder också andra försvarssystem och lösningar, såsom radar- och sensorsystem, kommunikationssystem och sjö- och landbaserade försvarssystem.

Utöver försvarsindustrin är SAAB även aktiv inom civila sektorer, såsom flygtrafikledning och flygsäkerhet. Bolaget erbjuder lösningar för att förbättra effektiviteten och säkerheten inom flygtrafikhanteringssystem.

SAAB är noterat på Stockholmsbörsen och har en stark position på marknaden. Bolaget har en global närvaro och samarbetar med andra företag och organisationer för att utveckla och leverera innovativa lösningar inom försvars- och säkerhetssektorn.

SAAB är känt för sin tekniska expertis och sitt fokus på att leverera högkvalitativa produkter och lösningar. Bolaget har en stark forsknings- och utvecklingsavdelning och investerar kontinuerligt i ny teknik och innovationer för att möta framtidens behov inom försvars- och säkerhetsindustrin.
Telegram om bolaget SAAB

SAAB aktie

Namn
SAAB
Status
Listad
Ticker
SAAB B
Lista
Large Cap
Aktier
135 845 847
Sektor
Industri